I. Koňský Srandamač na Špičáku

30. října 2012 od Hana Dufková v rubrice Aktuality

Jelikož pršelo, museli jsme začít trochu později – kolem dvanácté hodiny a jelikož jsme začali později, stihli jsme jen první čtyři disciplíny. Bylo jich připraveno 6 – Jízda Zručnosti, Balíkrace, Veselá Podkova, Přenášení hrnku s vodou a válení sudu, Lov Bizona a Stínání Hlav.. Nálada panovala pohodová, organizátoři měli ještě v ten den plné ruce s přípravou, jak to tak bývá :o)

Celým dnem nás provázel hlas Petry Košťálové – vynikající moderátorky, členky i zúčastněné a zrcadlovka Honzy Fučíka a Jardy Jandy. Všichni tyto lidičky dodávali závodu úžasnou atmosféru a za to jim děkujem..

Z cizích koní dorazily jen holky ze Selského dvora v Perštejně, nám to ale zase tolik nevadilo, protože i přes malou účast jiných koní bylo startů 20, jak vidíte na obrázku výše, což byl optimální počet. 🙂

Vše probíhalo v klídku a hlavně pomalu, aby se nic nestalo, všechno bylo rozbahněné a špinavé.. Příště, pokud nějaké bude, bude doufám lépe 🙂

Během celého dne se podávalo v baráku občerstvení, kolem druhé také výborný gulášek, který nám uvařila Jarka Kadlecová.

Po skončení akce jsme si vyjely na kratší vyjížďku, aby byl čas všechno sečíst a vyhlásit vítěze. Sice jsme ještě chviličku čekali, ale dočkali se a tady jsou výsledky:

Dospělí

1. místo… Lucie Nápravníková s koněm Lážo Plážo

2. místo… Lucie Eisenhammerová s koněm Manka

3. místo… Kateřina Michaligová s koněm Orelie (našeho Offlina maminka)

 

Děti

1. místo… Klárka Máslová s koněm Mates

2. místo… Terezka Bláhová

3. místo…

Pokud máte zájem podívat se na fotky, jsou na profilu Petry Košťálové na Facebooku, album 1. Koňský Srandamač na Špičáku foto Honza Fučík, nebo na profilu Jardy Jandy.

Pavla Dorovová

Jaký je Váš názor

Musíš být přihlášen k přidání hlášky.